Home » » Ο Ανδρέας Παχατουρίδης για το Περιστέρι της νέας πενταετίας

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης για το Περιστέρι της νέας πενταετίας

Written By Αθλόδρομος on Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 | 10:09 π.μ.

 



ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΟΙΝΙΚΑ

 

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης έγραψε ιστορία στο Περιστέρι! Είναι ο μοναδικός που τόλμησε και έκανε μια μεγάλη συγκέντρωση στην κορυφή της πόλης μας, στο ανοικτό θέατρο Φοίνικα!

Χιλιάδες Περιστεριώτισσες και Περιστεριώτες, στις 10 Ιουλίου 2023, ανηφόρησαν εν μέσω καύσωνα για να τον ακούσουν να μιλάει για τη νέα εποχή της πόλης, το Περιστέρι του 2023 – 2028.

Ο κ. Παχατουρίδης, στην ομιλία του, τόνισε: «Το βλέμμα μας τώρα πια, είναι στραμμένο στα χρόνια τα αυριανά που ακολουθούν. Στο διάβα της πενταετίας που μας περιμένει. Στο χρονικό ορόσημο 2028, που φαντάζει στον ορίζοντά μας» και πρόσθεσε: «Η πενταετία που έρχεται φέρνει μαζί της πράγματα που θα γίνουν και θα μιλήσουν δυνατά, για το ακόμη παραπάνω και το ακόμη παραπέρα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μεγάλα έργα που συντελούνται ή έχουν δρομολογηθεί σ’ όλη την πόλη:

·        Μέγαρο Πολιτισμού. Το μεγαλύτερο πολιτιστικό έργο της Αττικής. Με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική μνήμη, στη θέση του Θεάτρου «Ξυλοτεχνία», είναι σε ανέγερση ένα σύγχρονο πολιτιστικό μέγαρο, με σχεδιασμό δύο σύγχρονων θεάτρων, όπως και συνεδριακού κέντρου, χώρου μουσικών παραστάσεων και χορευτικών δρώμενων. Και μάλιστα, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, στηρίζεται σε βασικές βιοκλιματικές αρχές, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στην όλη λειτουργία του. Προϋπολογισμός: 15.000.000 ευρώ.

·        Πεζοδρομήσεις: Εθνικής Αντιστάσεως, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κώστα Βάρναλη, Δωδεκανήσου, Αναπαύσεως, Αγίου Κηρύκου, Αμύντορος, Αίγλης, Καρυάτιδος.

·        Ανάπλαση πλατειών: Καραϊσκάκη, Αγίας Μαρίνας, Αγίου Βασιλείου και Καρυάτιδος, Αναγνώστοπούλου και Καρυάτιδος. Οι δύο τελευταίες αγοράστηκαν πρόσφατα και τώρα αξιοποιούνται.

·        Λόφος Αξιωματικών: Ανάπλαση συνολικής έκτασης 36.000 τετραγωνικών, με όλη την οδό Πάρνηθος, την πλατεία Λόφου Αξιωματικών, όλη την Παλαιάς Καβάλας, την Μαραθωνοκάμπου, την Παρνασσίδος και την Μπαρουξή.

·        Τρία νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για έργα προσβασιμότητας, οδικής ασφάλειας και δράσεις έξυπνης πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ.

·        Αντιπλημμυρικό στην περιοχή Τσαλαβούτα, με ολοκληρωμένη την μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία όλης της περιοχής και με την έκδοση όλων των σχετικών αδειών, στα χέρια μας. Χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ και προϋπολογισμός 10 εκατομμυρίων ευρώ.

·        Απόκτηση ελεύθερων, κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων: Στο Άλσος (Λάρνακος), στον Λόφο Αξιωματικών, στη Νέα Ζωή, στον Άγιο Ιερόθεο, Ανθούπολη, Μπουρνάζι και Αγία Τριάδα. Για περισσότερο πράσινο, αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους και νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Προϋπολογισμός: 20 εκατομμύρια ευρώ.

·        Αλλαγή του συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ατρομήτου και της Χρυσούπολης, μέσα στο φετινό καλοκαίρι.

·        Ο πιο σύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός είναι υπό κατασκευή στο Λόφο Αξιωματικών. Με τις πιο πρωτοποριακές προδιαγραφές που υπάρχουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

·        14.500 φωτιστικά σώματα τύπου LED, για όλες τις κοινόχρηστες οδούς και πλατείες, αντικαθιστώντας τα σημερινά.

·        Αγορά όλων των δεσμευμένων ελεύθερων χώρων και αξιοποίησή τους, σε χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής.

·        Έξι από τις πιο μεγάλες παιδικές χαρές, σε ριζική ανακατασκευή, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο τους.

·        Ανακατασκευή πεζοδρομίων σε ακτίνα 31 χιλιομέτρων.

ΚΟΜΒΙΚΑ, ΟΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

·        2 μεγάλα υπόγεια πάρκινγκ: Ένα απέναντι από τον ΟΤΕ και ένα στη Θηβών, στον χώρο της πρόνοιας.

·        Διάνοιξη Τεμπών

·        Μεγάλο Άλσος – Το μεγαλύτερο της Αττικής. Το φθινόπωρο, ένα μεγάλο μέρος των Υπηρεσιών Καθαριότητας μεταφέρεται στην άκρη της πόλης, μεταξύ Κηφισού, Αντιγόνης και Δράκοντος, που σημαίνει ότι η σταδιακή απομάκρυνση του γκαράζ, γίνεται πλέον πραγματικότητα.

·        Δημοτική Ηλεκτροκίνητη Συγκοινωνία, με 5 ηλεκτρικά λεωφορεία στην διάθεση των δημοτών, που σημαίνει μηδέν περιβαλλοντική επιβάρυνση.

·        Τηλεδιαχείριση στο αρδευτικό σύστημα ποτίσματος των μεγαλύτερων πλατειών της πόλης και φυτεύσεις υψηλού πρασίνου σε ολόκληρη την πόλη.

·        ΚΕΠ Υγείας της πόλης μας. Συγκροτημένα και πολλαπλά προγράμματα Υγείας, με πυρήνα τους, λύσεις και δυνατότητες έγκυρης ενημέρωσης, προληπτικής διάγνωσης, θεραπευτικών προτάσεων και αγωγής, προς το κοινωνικό σύνολο και για το δημόσιο καλό. Διότι η υγεία των πολιτών, το υπέρ πάντων πολυτιμότερο αγαθό, δεν παύει λεπτό να βρίσκεται στο επίκεντρο της μέριμνας και της φροντίδας μας.

·        Κοινωνικές δράσεις και δομές από τον κεντρικό και οργανωμένο άξονα των Κοινωνικών Υπηρεσιών του πρωτοπόρου και κοινωνικά, Δήμου μας, διευρύνουν στοχευμένα την ομπρέλα τους ολοένα και περισσότερο, πάνω στους αδύναμους, τους ευάλωτους και οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας, όπως και στην ενίσχυσή τους. Μέσα από τις δομές: Ενδο-οικογενειακή βία, στέγαση και εργασία, Από την Πρώτη Μέρα Δίπλα Τους, Σας Έχω Έννοια, Βοήθεια στο Σπίτι, Πρόγραμμα Σίτισης, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κέντρο Κοινότητας.

·        Μεγιστοποίηση της χρήσης των εργαλείων της τεχνολογίας. Πάνω από 50 σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο και πάνω από 70 εξωστρεφείς ηλεκτρονικές υπηρεσίες, προς χιλιάδες συμπολίτες μας, καθημερινά.

Καταχειροκροτούμενος, ο κ. Παχατουρίδης διαβεβαίωσε τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες του, ότι«τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, θα συνεχίσουμε υπεύθυνα, ανθρώπινα και με το ίδιο μεγάλο πάθος να δουλεύουμε για την πόλη μας και σας, χωρίς αργίες, χωρίς άδειες, χωρίς Σαββατοκύριακα, χωρίς ανάσες διακοπών».

 

Share this article :
 
Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ
Copyright © 2011 - 2014. Αθλόδρομος - All Rights Reserved
Template Created by Αθλόδρομος