Home » » Πλατφόρμα για τις πληρωμές ηλεκτρικού ρεύματος ετοιμάζει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την ΚΕΔΕ

Πλατφόρμα για τις πληρωμές ηλεκτρικού ρεύματος ετοιμάζει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την ΚΕΔΕ

Written By Αθλόδρομος on Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 | 5:05 μ.μ.

 


Την δημιουργία ειδικής πλατφόρμας που θα αποτυπώνει πλήρως και αξιόπιστα τις χρεώσεις και τις πληρωμές των λογαριασμών του ρεύματος από τους δημότες ετοιμάζει το Υπουργείο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός κ. Λιβάνιος στο τελευταίο ΔΣ της ΚΕΔΕ.



Μέσω αυτής της πλατφόρμας που θα συνδέει το τρίγωνο ΡΑΕ – ΔΕΔΔΗΕ – Δήμος, κατ΄αρχήν ο πολίτης θα μπορεί τι ακριβώς πληρώνει και γιατί χρεώνεται, αλλά και οι δήμο να γνωρίζουν τι έχει πληρωθεί και τι περιμένει να λάβει από τους παρόχους.

Ο κ. Λινβάνιος υπογράμμισε ότι σήμερα λειτουργεί ένα αναχρονιστικό σύστημα, όπου οι βάσεις δεδομένων δε συμβαδίζουν και άλλα χρεώνει ο ένας, άλλα υποχρεούται να χρεώνεται ο πολίτης καθώς τα τετραγωνικά δεν είναι παντού ίδια.

Ο κ. Λιβάνιος σημείωσε ότι χρειάζονται και νομοθετικές ρυθμίσεις γι αυτό και ότι ψάχνουν να βρουν κάποιους τρόπους να προκηρύξουν το έργο.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου με την οποία σημείωσε ότι η μέθοδος των εξωδίκων δεν είναι λύση. Πρέπει να βρεθεί είπε μια σταθερή και αξιόπιστη διαδικασία για να ξεπεραστεί το πρόβλημα και οι δήμοι να λαμβάνουν τα χρήματα που δικαιούνται στην ώρα τους.

Πρέπει ανέφερε να υπάρξουν και νομικές ρυθμίσεις που να υποχρεώνουν τους παρόχους να καταβάλουν εγκαίρως τα χρήματα που οφείλουν στους Δήμους.


Share this article :
 
Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ
Copyright © 2011 - 2014. Αθλόδρομος - All Rights Reserved
Template Created by Αθλόδρομος