Home » » Άγρια επεισόδια στο Σύνταγμα: Χημικά και ξύλο - Μαχαίρωσαν άντρα - Επιτέθηκαν σε ρεπόρτερ - Στο νοσοκομείο αστυνομικοί

Άγρια επεισόδια στο Σύνταγμα: Χημικά και ξύλο - Μαχαίρωσαν άντρα - Επιτέθηκαν σε ρεπόρτερ - Στο νοσοκομείο αστυνομικοί

Written By Αθλόδρομος on Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 | 8:00 π.μ.



Άγρια επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ, επιθέσεις σε φωτορεπόρτερ κι εικονολήπτη της ΕΡΤ, πέτρες, φωτοβολίδες, και εκτεταμένη χρήση χημικών, ακολούθησαν μετά το μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σύνταγμα.



Η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα, τις φωτοβολίδες και τα δακρυγόνα, ήταν αποπνικτική με αποτέλεσμα πλήθος κόσμου να τρέχει πανικόβλητο στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας και σταδιακά να αποχωρεί από τη συγκέντρωση.  Σύμφωνα με πληροφορίες τα «ακραία στοιχεία» που εμπλέκονται στα επεισόδια ήταν πολύ περισσότερα  σε σύγκριση με τα αντίστοιχα συλλαλητήρια που είχαν διεξαχθεί.

Διαδηλωτές κάθε ηλικίας κατέφθαναν από το πρωί στο Σύνταγμα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών και να ζητήσουν «τη μη κύρωση της καθώς επίσης και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».
Κρατώντας ελληνικές σημαίες καθώς επίσης και σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο τη στιγμή που ακούστηκε από τα μεγάφωνα.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν πολιτικοί και βουλευτές, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, η Σοφία Βούλτεψη, ο Νότης Μηταράκης, ο Δημήτρης Καμμένος, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος, ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου και η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου.
Ωστόσο περίπου στις 14:30 σημειώθηκαν τα πρώτα επεισόδια στα σκαλιά της Βουλής, όταν ομάδα αγνώστων, πετώντας φωτοβολίδες, καπνογόνα και κρατώντας ξύλα και κοντάρια επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες τους απώθησαν κάνοντας εκτεταμένη ρίψη χημικών.

Share this article :
 
Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ
Copyright © 2011 - 2014. Αθλόδρομος - All Rights Reserved
Template Created by Αθλόδρομος