Home » » Κοινωνικό μέρισμα: Η κυβέρνηση προανήγγειλε παράταση στις αιτήσεις

Κοινωνικό μέρισμα: Η κυβέρνηση προανήγγειλε παράταση στις αιτήσεις

Written By Αθλόδρομος on Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 | 8:48 π.μ.


Παράταση στις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος για πολίτες που ενδέχεται να το δικαιούνται, αλλά δεν έγινε δεκτή η αίτηση τους από το σύστημα, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.

 
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας μέσω της παράτασης που θα δοθεί για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους, θα μπορέσουν να διορθωθούν και οι όποιες αστοχίες έχουν γίνει στη διαδικασία.

«Για πρώτη φορά συμβαίνει κάτι το οποίο είναι μοναδικό. Πάνω από 5,800,000 δοκίμασαν αν είναι δικαιούχοι και αναδείχθηκαν λάθη στις φορολογικές δηλώσεις. Είδαν οι πολίτες ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις φορολογικές τους δηλώσεις.Έγιναν πολλά λάθη στα θέματα φιλοξενίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

Όπως είπε, τα κριτήρια με τα οποία θα έπαιρναν το κοινωνικό μέρισμα οι πολίτες ήταν σαφή, εδραιώθηκε μια νέα σχέση του δημοσίου και του πολίτη, ζητήθηκε η συναίνεση του για να διασταυρωθούν τα στοιχεία του, ενώ ένα κομμάτι του πληθυσμού που δεν είχε πάρει τίποτα, που είχε μηδέν εισόδημα, και δεν είχε ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ, έγινε γνωστό μέσω του μερίσματος που θα λάβει.

Η ίδια υπογράμμισε πως αποκτάται μια εικόνα ότι μπορεί το κράτος να λειτουργήσει, καθώς πριν από αυτές τις 17 μέρες δεν υπήρχε αυτή η «αυτοπεποίθηση» για να υπάρχει η γνώση για το τι συμβαίνει στα μεγαλύτερα μέρη του πληθυσμού.

«Με το κοινωνικό μέρισμα ξεκίνησε η ψηφιακή μετάβαση της χώρας μας», είπε χαρακτηριστικά.


Share this article :
 
Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ
Copyright © 2011 - 2014. Αθλόδρομος - All Rights Reserved
Template Created by Αθλόδρομος