Home » » Πού κινούνται οι έρευνες για την τρομοκρατική επίθεση στον Λ. Παπαδήμο

Πού κινούνται οι έρευνες για την τρομοκρατική επίθεση στον Λ. Παπαδήμο

Written By Αθλόδρομος on Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 | 8:35 π.μ.


Τη μνήμη των μηχανημάτων x Ray που βρίσκονται στη Βουλή και στην τράπεζα της Ελλάδας, ερευνούν από χθες το βράδυ οι αστυνομικοί για να διαπιστώσουν αν πράγματι η αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου πέρασε από έλεγχο ή όχι.


Αν βρεθεί ο ύποπτος φάκελος καταχωρημένος στη μνήμη τότε θα ψάξουν οι αρχές για το πως είναι δυνατόν να μην είδε κάποιος από τους χειριστές του μηχανήματος τα καλώδια από τα οποία αποτελούνταν ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Οι συνεργάτες του πάντως υποστηρίζουν ότι ελέχθηκαν όλα κανονικά αλλά δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουν να κάνουν οι αρχές με το χειρότερο σενάριο. Δηλαδή οι τρομοκράτες γνωρίζουν ότι από μια ποσότητα εκρηκτικής ύλης και κάτω, δεν μπορεί το μηχάνημα να ηχήσει συναγερμό.

Οι τρομοκράτες κατάφεραν ένα από τα πιο σοβαρά χτυπήματα καθώς με χαμηλού επιχειρησιακού ρίσκου μέθοδο, χτύπησαν ένα άτομο το οποίο ήταν στόχος όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων και το όνομα του βρισκόταν σχεδόν σε όλες τις προκηρύξεις.

Όλες οι εκτιμήσεις για το ποια οργάνωση βρίσκεται πίσω από το χτύπημα, συγκλίνουν ότι πρόκειται για τη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" αν και δεν θα αποτελέσει έκπληξη να αποφύγει να αναλάβει την ευθύνη καθώς τα φυλακισμένα μέλη της έχουν ήδη αρκετές καταδίκες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της οργάνωσης. Όμως δεν αποκλείεται να θελήσουν να δείξουν ότι παραμένουν ενεργή οργάνωση με μεγάλα χτυπήματα παρά το γεγονός ότι η ηγετική ομάδα βρίσκεται στη φυλακή.

Στην ΕΛΑΣ πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί και άλλα παγιδευμένα πακέτα όπως ακριβώς είχε γίνει πριν από περίπου δυο μήνες όταν οι αρχές τα είχαν εντοπίσει στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι και τα είχαν σταματήσει πριν φτάσουν στα χέρια Ευρωπαίων αξιωματούχων.


Share this article :
 
Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ
Copyright © 2011 - 2014. Αθλόδρομος - All Rights Reserved
Template Created by Αθλόδρομος